Nevíte si s něčím rady?
Uživatel
Heslo

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Home > Poradenství > 3 užitečné rady, které oceníte při výběru přepravce

3 užitečné rady, které oceníte při výběru přepravce



Pokud často přepravujete zásilky, nebo právě vybíráte přepravce, rádi bychom vám předali užitečné rady, na co si dát u přepravy zásilek pozor.

1. rada - Cenu přepravy nelze stanovit paušálně

Při pravidelné spolupráci s jakoukoli přepravní společnosti si vyžádejte ceny přepravného. Ty se liší na základě objemu zásilek, hmotnosti, rozměrů (výška, šířka, délka), ADR, počtu kilometrů a rychlosti přepravy. Nelze stanovit paušální ceny přepravného bez znalosti přepravovaného zboží a přepravních vzdáleností. Pro konkrétní cenové nabídky můžete v rámci systému FOFR kontaktovat nejbližší středisko FOFR.

2. rada - Spolehlivost rozhoduje

Při přepravě každý klade důraz především na dobrou cenu a spolehlivost dopravce. Proto radíme vybírat dopravce na základě jeho referencí. Pokud s pravidelnou přepravou zásilek začínáte, můžete využít jednorázové zkušební přepravy, kde dopravce a jeho spolehlivost poznáte na vlastní kůži, bez závazku.

3. rada - Pojištění zásilek 

Častým problémem přepravců působících na českém území bývá úplná absence nebo nedostatečné pojištění zásilek. Prověřte si, jak se bude přepravce chovat a v případě poškození zásilky. U nás jsou veškeré zásilky standardně pojištěny na hodnotu 100 000,- Kč v ceně přepravy. V případě potřeby je možno zásilku připojistit.